Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

C-pentue: Australiankelpie (3u+5n) s.11.4.2008

Sukutaulu

isä: KORAD Glimmergruvans Öjje "Öjje"

 ojjeseisoo.jpg

 •  terveys: lonkat B, kyynäpäät ja polvet OK, normaali purenta ja kivekset
 • suorittanut MH-testin hyväksytysti.Ampuminen 1.
 • Luonnetestattu korkeilla pisteillä: 507, KORAD. Ulkomuoto hyväksytty hyvillä pisteillä.
 • harrastukset:Pk-haku II ja jälki I
 • Lisää tietoa: SKK HUNDDATA


 

 

 

 

emä: FIN MVA BH TK1 HK1 TK2 Musnat Bianca "Kengu"

 kengumva.jpg

 

 • Terveys: lonkat A-A, kyynärpäät 0-0, polvet OK, hampaat: purenta OK, ei hammaspuutoksia
 • Luonnetesti: 30.9.2006 Somero Tuomarit S.Lempinen ja C.Koskinen. Laukausvarma kokonaispisteet +172.
 • harrastukset: pelatushaku: soveltuvuus hyäksytty, PK-haku:BH, HK1 agility: maxi 3, toko: oikeus kilpailla VOI-luokassa, näyttely: 3*sert, 3*VSP
 • lisää tietoa B-pentueen sivulla

 

 

 

 

 c-pentue.jpg

 Tässä me hörökorvat olemme valmiina lähtemään maailmalle. Koirataito/ Kaisa Hilska testasi pentueen 6 viikkoisina. Tasainen, taisteleva pentue.

 

 

 

 

 

 

 Maustetytöt ja pähkinäpojat:

 

(n) FI MVA BH Cardemum "Lyyti"lyyti.jpg

 •  terveys: lonkatA-A, kyynärpäät 0-0, polvet OK, silmät OK, hampaat: purenta OK, ei hammaspuutoksia, korkeus 49 cm
 • Luonnetesti: 14.5.2011 Sastamala tuomarit K.Leikola ja K.Tarkka. Pisteet: 1. Toimintakyky -1 pieni, 2. Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, 3. Puolustushalu -1 haluton, 4. Taisteluhalu +2 kohtuullinen, 5. Hermorakenne +1 hieman rauhaton, 6. Tempperamentti +3 vilkas, 7. Kovuus +1 hieman pehmeä, 8. Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspelottomuus +++ laukausvarma kokonaispisteet +138.
 • harrastukset: toko: VOI, agility: maxi 3, PK-jälki ja haku, näyttelyt: 3*sert, cacib, vara-sert, vara-cacib, 2*PN4 & PN2, ROP
 • lisää Lyytistä omalla sivulla
 • kuollut 10.6.2017

 

 

 

 

 

 

 

(n) Cinnamon "Kipi"  kipi.jpg

 • terveys: hampaat: purenta OK, ei hammaspuutoksia, elo kuussa 2017 Diagnoosi: läppärappeumamuutokset vasemmalla eteiskammioläpissä. (Myksomatoosi mitraaliläpän degeneratio MMVD), oireinen (luokka C). Lääketieteellisesti ei katsota perinnölliseksi
 • kuollut 4.1.2018 sydänvian seurauksena

 

 

 

 

 

 

 

Kipi 2- vuotiaana Siirin(7v.) sanoin:

Minä (kipi) olen sellainen, että aina kun mene ulos, pitää minun räksyttää portilla pari kertaa, jotteivat rosvot uskaltaisi tulla pihaani. Sain eilen palkkioksi nappuloita, kun olin nin hienosti ja sitten Siiri taas leikki kanssani. Olen aina valmis leikkiin ja kun alan riehua, en oikein pysty lopettamaan. Nautin tempuista, mutta aina eivät aivoni oikein pelaa ja sitten joskus teen virheitä. Aina kun menen istumaan, anna tassun jo valmiiksi, että saisin vähintään kaiken mahdollisen huomion. Siiri on tehnyt mökille agilityradan ja inhoan siinaä vain ylös alas meneviä vempeleitä, muut on ihan iisejä. Rakastan juoksemista vaikka ihan ilman päämäärää. Äkkikäännökssiä tulee tehtyä ihan huvin vuoksi ja kun pääsen maksiminopeuteen, tuntuu kuin turkki irtoaisi. Yleensä nukun sängyn keskipisteessä. Eyeisessä huilaan korituolissa, josta näen myös ulos. Perheeni rahkastaa minua ja minä niitä. Tottelen aika hyvin, mutta vieläkin käyn hyvin helposti ylikierroksilla ja silloin ennemmin lennän kuin juoksen.

(n) BH HK1 HK2 Chirvel "Iina"musnat_chirvel.jpg

 • terveys: lonkat A-A, kyynärpäät 0-0, polvet 0-0, silmät OK, hampaat: purenta OK, ei hammaspuutoksia
 • luonnetesti: 22.4.2012 Helsinki tuomarit P.Ojala-Laine ja A.Kiminki. Pisteet: 1. Toimntakyky +1 kohtuullinen, 2. Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, 3. Puolustushalu +3 kohtuullinen hillitty, 4. Taisteluhalu +2 kohtuullinen, 5. Hermorakenne +1 hiemean rauhaton, 6. Tempperamentti +3 vilkas, 7.Kovuus +1 hieman pehmeä, 8. Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon kokonaispisteet +174.
 • harrastukset: PK-haku: oikeus kilpailla VOI-luokassa, toko: oikeus kilpailla AVO-luokassa, näyttelyt: nuo-luokassa ERI/1 erikoisnäyttelyssä 2009, AVO ERI2
 • kuollut 23.1.2018 syöpään

                                                                                                                         kuva: Outi Heikkilä-Toni 

Iina 2-vuotiaana Annan kertomana: Se on täyttänyt sille asetetut harrastuskoira toiveet PK-haussa. Yleensä se on ehtinyt tehdä jo tuhat asiaa, kun treeniporukka jotain miettii. Tahto tehdä ja touhuta on kova, mutta jos mitään ei ole tarjolla, niin ei se tuhotöihin ala. Kevään tullen on jyrsijöiden metsästys taas alkanut kiinnostaa, kun joenpenkoilla lenkkeillään.

(n) FI AVA FI AVA-H FI TVA BH TK2 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Coriander "Pimu"  pimuseisoo.jpg

 •  terveys: lonkat A-A, kyynärpäät 0-0,silmät: terveet, hampaat: purenta OK, edestä yksi hammas irronnut tapaturman seurauksena, korkeus n. 45cm
 • luonnetesti: 26.5.2012 Savonlinna tuomarit J.Kerkkä ja L.Berg. Pisteet: 1. Toimintakyky +1 kohtuullinen, 2. Terävyys +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, 3. Puolustushalu +1 pieni, 4. Taisteluhalu +2 kohtuullinen, 5. Hermorakenne +1 hieman rauhaton, 6. Tempperamentti +3 vilkas, 7. Kovuus +1 hieman pehmeä, 8. Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspelottomuus +++ laukausvarma kokonaispisteet +170.
 • harrastukset: pelastuskoiratoiminta: rauniot, agility pikkumaxi 3 Hyppyvalion arvo 11,5 vuoden iässä, toko: TVA, rallytoko MES-luokassa,  näyttelyt: jun-luokka ERI PN4 ,  10-vuotiaana 2018Lappeenrannan agilityurheilijoiden pikkumaksien seuranmestari, rally-tokossa piirinmestaruus pronssia, Lappeenrannan palveluskoirayhdistyksen rally-tokon seuran mestari sekä myös vuonna 2019
 • D-pentueen emä

                                                                                        kuva: Ritva Seilo

Pimu 2-vuotiaana Ritvan kertomana: Pimi on oikein mukava koira, joka nauttii rapsuttelusta ja osaa vaatiakin sitä. On tullut kerran opetettua, että tassulla painaessa rapsutetaan. Tämä opittiin hetkessä ja kun oikeaa asiaa tarjoaa, niin täytyyhän siitä palkata. On siss nopea opimaan asioita. Melko pehmeä tyttö (tietty kun Perroon ja Leeviin vertaa) ja pehmein keinoin palkkaamalla toimii innokkaasti. Pimu on jäänyt nyt taas perheen pienimmäksi, kun tuo Perro on kooltaan kasvanut ohi. Suojelupoikien kanssa on rajut leikit ja siinähän nuo hampaatkin lienee katkenneet. Toisinaan Pimu jää vähän alakynteen, kun tuo Perro ei oikein tahdo uskoakaan, vaikka Pimu kuinka komentaa. Pimu nautti juosta hippaa metsässä ja jallittaa noita isompia ketterillä käännöksillään. Kotona kyllä sisällä sitten osataan rauhoittua ja lötkötellä rentona, mutta aina löytyy intoa lähteä mukaan Aina autossa ensimmäisenä.

(n) Cayenne "Siiri"  siiri2.jpg

 • terveys: hampaat: purenta OK, ei hammaspuutoksia
 • kuollut 20.8.2019 kasvain pernassa

Siiri syntyi puolta pienenpänä kuin muut. Se oli poikittain kohdussa ja se aiheutti sektion Kengulle. Pitkään odotimme, että selviääkö tämä pieni tyttö, mutta siitä kasvoi pieni pirteä kelpie. Nykyään Siiri on vilkas tyttö. Se on käynyt lampailla ja syttynyt siihen.

 

 

 

 

 

 

(u) FI AVA BH JK1 Cashew "Visa"  visa_9kk.jpg

 • terveys: lonkat B-B, kyynärpäät 0-0, silmät OK, hampaat: purenta Ok, ei hammaspuutoksia, kivekset OK, 7-vuotiaana löytynyt lievä läppävika
 • luonnetesti 14.5.2011 Sastamala tuomarit. K.Leikola ja K. Tarkka Pisteet: 1. Toimintakyky +2 hyvä, 2. Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää puolustushalua, 3. Puolustushalu +2 suuri, hillitty, 4. Taisteluhalu +2 kohtuullinen, 5. Hermorakenne +2 kohtuullinen, 6. Tempperamentti +3 vilkas, 7. Kovuus +1 hieman pehmeä, 8. Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspelottomuus, +++ laukausvarma, kokonaispisteet +223.
 • harrastukset: PK-jäljet, agility: maxi 3, toko: oikeus kisata EVL-luokassa, näyttelyt: nuo-luokassa ERI1, PU3, vara-sert erikoisnäyttelyssä.   AGI: SM-2 2013!            
 • Visalla on pennut Kelmi Minäminäminä "Kiista":n kanssa Kelmi-kennelissä                                   

Visa 2-vuotiaana Lotan kertomana: Visa on ensimmäinen kelpieni ja pk-rotuinen koirani. Se on tähän asti täyttänyt lähes kaikki kelpielle asetetut haaveeni ja odotukseni niin harrastuksissa kuin arjessakin. Visan kanssa ei ole löytynyt harrastuslajia, johon koiralla ei olisi intoa ja yritystä, kaikkia ei vaan valitettavasti ole mahdollista treenata säännöllisesti.
Alunperin Visasta oli tarkoitus tulla päätoiminen pk-koira mainion etsintätyöskentelyn, nenänkäytön, yritteliäisyyden ja sitkeyden vuoksi. Agilitykoiraa en suunnitellut Visasta kouluttavani, mutta eihän jo äidinmaidosta imettyjä hyviä "agilitygeenejä" saa heittää hukkaan, kun koira kerran osoittaa olevansa etevä. Lajissa riittää haastetta entiselle minimedi-ohjaajalle Visan vauhdikkuuden ja välillä liiankin hyvä radanlukutaidon vuoksi. Tokon parissa kilpaillaan tavan vuoksi ja yritetään luoda energistä tottista pk-kisoihin. Paimennusta on kokeiltu siinä määrin, että koirassa on todettu olevan rodunomaisia taipumuksia.
Visa on ohjaajalle sopivan nöyrä, mutta kestää kuitenkin painetta koulutuksessa passivoitumatta. Se on yritteliäs, nauttii tekemisestä ja palkkautuu hyvin ruualla, leluilla ja sosiaalisesti. Visa leikkii innokkaasti myös vaikeammissa paikoissa ja tilanteissa. Sillä on ollut pennusta saakka loistava keskittymiskyky ja työmoraali. Visa on sosiaalinen ja reipas ihmisiä kohtaan sekä tulee toimeen erilaisissa koiralaumoissa. Vieraissakin paikoissa se osaa rauhoittua hyvin eikä stressaa vaihtelevista paikoista. Kokonaisuudessaan Visa on todella minun käteeni sopiva harrastuskoira, jonka kanssa on ilo treenata/kilpailla ja elää vaivatonta arkea sen kiltteyden ansiosta. Jos jotain saisi koiraan lisätä, pieni lisäannos rohkeutta ja ronskiutta ympäristöä kohtaan (vaikeat sisätilat ja pinnat etsinnässä) olisi toivottavaa. (kuva:Lotta Lehtinen)

 (u) Cacaobean "Kelmi" kelmi.jpg

 • terveys: lonkat B-B, kyynärpäät 0-0, hampaat:purenta OK, ei hammaspuutoksia, Kivekset OK, sydämmessä todettu läppävika 2015: ei lääkitystä
 • kuollut 26.20.2017 kasvain pernassa

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelmi melkein kolmivuotiaana Arjan kertomana: Kelmi on luonteeltaan eloisan rauhallinen, iloinen veijari ja kaikkien kaveri. Ulkoilee paljon ja aina säiden salliessa kulkee metsissä Hessun seurana. Syksyisin Kelmi käy lähes päivittäin sienestämässä. Tosin sienien etsimisessä hänestä ei ole apua, mutta kulkee mukana loikkien ketterästi mättäältä mättäälle. Lähes joka ilta Kelmi osallistuu koiratapaamiseen. Kelmi ei siedä rähinää ja pitää "laumansa" kurissa. Tekee omalla rauhallisella ja jämäkällä tavallaan uusille tulokkaille ja myös  vieraileville koirille selväksi, että on lauman kingi. Välillä neidon kaipuu saa vallan Kelmistä ja silloin hän ulvoo haikeasti ikäväänsä. Kotioloissa Kelmi makoilee enimmäkseen matollaan ketarat kohti kattoa, eikä koskaan väsy rapsimiseen.

(u) Coconut "Rojo"  rojo.jpg

 • terveys: lonkat B-B, kyynärät 0-1(pieni luuliika oikean kyynäpään ulokkeen pinnalla), polvet 0-0, hampaat, purenta OK, ei hammaspuutoksia, kivekset OK, korkeus 53 cm
 • harrastukset: toko, agility, nayttely KP, ROP-pentu, jun-luokka EH 

 

 

 

 

 

    

Rojo_10v..JPGkuvat: Elisa Immonen (Seisomakuvassa Rojo 10 v.)

Roja 2-vuotiaana Elisan kertomana: Rojoa kuvailisin sanoilla, reipas, rakastettava, kekseliäs ja hassu. Rojo on kotimme sydän, joka harrastuskaverina innostuu uusista asioista ja motivooituu oppimaan, jotta osaisi tehdä pyydetyllä tavalla eli varsin miellyttämishaluinen. Koulutustilanteissa Rojoa on kuvailtu edelleen herkäksi koiraksi ja koiraksi, joka todella haluaa tehdä jotain. Joidenkin uusien kokemusten valossa on havaittavissa myös ennakkoluuloja, jotka karisevat kuitenkin Rojon luontaisen uteliaisuuden ja onistumisen ilon myötä. Kotioloissa Rojo on hellyydenkipeä sohvaperuna, joka rakastaa huomion keskipisteenä olemista ja lunastaa useimmiten tuon paikkansa, joko luonteeseensa kuuluvalla seuraliisuudellaan tai poikamaisen huumoriviritteisillä "ohjelmanumeroillaan". Rojo on varsin sosiaalinen uros, joka tulee hyvin toimeen niin toisten koirien kuin pienten lastenkin kanssa. Rojo nauttii pitkistä metsälenkeistä, sopivasti haastavassa maastossa, mukavista koirakavereista ja hyvästä ruuasta.