Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Tavoite:

Australiankelpie on älykäs ja liikkumaan luotu koira. Niinpä tavoitteeni on kasvattaa terveitä harrastuskavereita, joilta eivät "paukut" lopu kesken.

Terveystarkastutan ja luonnetestaan koirani. Pyrin löytämään niille myös testatut kumppanit. Laukauspelottomuus tulee olla todennettu luonnetestin, MH-kuvauksen tai PK-kokeen kautta. Rakenteessa huomioin hyvät kulmaukset ja luuston, jonka tulisi olla keskiraskas tai hieman kevyt. Liikkumisen tulee olla rodunomaisesti matkaavoittavaa ja kevyttä.  Ominaisuudet huomioin kuitenkin aina niin, että koirat täydentäisivät toisiaan. Täydellistä koiraahan ei ole. Sukulaisten terveystiedot ovat myös hyvin tärkeitä, mutta aina niitä ei ole saatavilla.

Mielestäni Australiankelpien luonteeseen kuuluu energisyys, leikkisyys, toimintakyky ja toiminnanhalu ohjaajan kanssa. Luoksepäästävyyttä ja avoimuutta unohtamatta.

Pyrin myös siihen, että toimiva koira on ilo silmälle ja sen kanssa voi pyörähdellä myös näyttelyissä. Minulle mieleinen kelpie-ilme löytyy tietysti omilta koirilta ja kasvateilta.