Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

(n) C.I.B FI MVA DK MVA HK1 BH PMV-16 Skovfarmen's Chocolate Miss Misty "Nefi" s.25.2.2014

P71500222.JPG

  • terveys: hampaat & purenta OK, lonkat B-B, kynärpäät 0-0, LTV 0, VA 0, polvet OK, silmät OK, Sydän ultrattu terveeksi
  • harrastukset: PK-haku:HK1 ja -jälki, toko oikeus kisata AVO-luokassa, agility, näyttely: erikoisnäyttely 2014:BIS-pentu, KV: avo 2*VSP, 2*cacib, muut nlyt avo 3xVSP, yht.4xsert, tanskan sert, SBCAK:n erikoisnäyttely 2017 VSP
  • MH-testi suoritettu hyväksytysti, ampuminen 5.
  • Luonnetesti: Somero 4.8.2019 tuomarit: S.Heilä ja C.Koskinen pisteet: 1. Toimintakyky -2 Riittämätön, 2. Terävyys +1b koira, joka ei osoita lainkaan terävyyttä, 3. Puolustushalu +1 Pieni, 4. Taisteluhalu -2 Riittömätön, 5.Hermorakenne +1b Hermostunein pyrkimyksin, 6. Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas, 7. Kovuus -2 Pehmeä, 8. Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, Luoksepäästävä, avoin, 9.Laukauspelottumuus ++ laukauskokematon yht. +46 Hylätty

                                                                                nefi_dobossa.jpg

Keväällä 2014 meille muutti Tanskan maalta uusi tyttö laumaamme. Fasulta jäi iso paikka täytettäväksi. Mutta hyvin Nefi sen on täyttänyt. Toimintatarmoa riittää vaikka muille jakaa. Energiaa kulutetaan hakumetsässä, niityllä jälkeä tehden ja tokoa harjoitellen. Lihaksistoa vahvistetaan Dobon saloihin perehtymällä. Nefi opetteli Karin kanssa agilityn alkeet ja me olemme jatkaneet siitä yhdessä, kun Lyyti jäi eläkkeelle.

Nefi 3-vuotiaana: On taas aivan erilainen ja omalainen kelpie. Nefille on pitänyt antaa aikaa saada kehittyä eli tytöltä löytyy herkkyyttä sekä myös omaa tahtoa. On pitänyt miettiä moneen kertaan tavat opettaa asioita, mutta kyllä se yhteinen sävel on kuitenkin löytynyt. Herkkyys näkyy myös välillä reagointina uusiin asioihin, mutta kun Nefi toteaa, että ei ollutkaan mitään, niin sitten jatketaan iloisesti mitä oltiinkaan tekemässä. Ihmiset ovat Nefin mielestä tosi mukavia ja kaikille pitää aina vilkuttaa takajoilla seisten (hyvin pikkukoiramaisesti). Hakumetsä on Nefin mielestä parhautta: juosta lujaa etsimässä mukavia ukkoja, joilta saa palkkaa. Todella ahne kelpie. Onneksi Nefi palkkautuu myös leluilla. Vinkuvaa kanaa tapetaan oikein antaumuksella. Yksin ollessa erittäin helppo ja huomaamaton, laumassa tietysti tyhmyys tiivistyy.

Lyytin poistuttua laumasta huomaa Nefin myös muuttuneen, kun ei enää ole päällepäsmäriä vahtimassa jokaista askelta ja liikettä. Eli Nefistä on tullut rennompi ja iloisempi ja työntekokin on saanut uuden vaihteen päälle. Nefi on erittäin helppo koira arjessa.

Erikoisnäyttely 2017:VSP

NefiVSP-001.JPGimg_2199.jpg